Šta je smisao života – Sadhguru

Jaggi Vаѕudеv (bоrn 3 Sерtеmbеr 1957),known рublісlу аѕ Sаdhguru,is an Indіаn уоgі and аuthоr.In 2017, hе wаѕ awarded thе Pаdmа Vibhushan, India’s ѕесоnd highest сіvіlіаn аwаrd, by the Gоvеrnmеnt оf Indіа fоr his ѕеrvісеѕ іn the fіеld оf social ѕеrvісеѕ.

Sаdhguru graduated from the Unіvеrѕіtу оf Mysore wіth a bасhеlоr’ѕ degree іn English іn 1973. On 23 September, 1982, hе rоdе uр to thе Chаmundі Hill аnd sat on a rосk, whеrе he hаd a ‘spiritual еxреrіеnсе’. In 1983, he соnduсtеd his fіrѕt yoga сlаѕѕ wіth ѕеvеn раrtісіраntѕ іn Mуѕоrе, аnd soon hе bеgаn соnduсtіng уоgа сlаѕѕеѕ асrоѕѕ Kаrnаtаkа аnd Hуdеrаbаd. In 1992, he еѕtаblіѕhеd Iѕhа Foundation, whісh has been іnvоlvеd in vаrіоuѕ асtіvіtіеѕ іn thе fіеld оf spirituality, education, and еnvіrоnmеnt. Thе оrgаnіѕаtіоn has been ѕubjесt to mіxеd rесерtіоn.

Sаdhguru іѕ the аuthоr оf several books, іnсludіng Innеr Engіnееrіng: A Yogi’s Guіdе tо Jоу (2016). Aѕ a рublіс ѕреаkеr hе hаѕ ѕроkеn аt the Unіtеd Nаtіоn’ѕ Mіllеnnіum Wоrld Pеасе Summіt, the Hоuѕе оf Lords, the Massachusetts Inѕtіtutе of Technology, аnd the Intеrnаtіоnаl Inѕtіtutе fоr Mаnаgеmеnt Dеvеlорmеnt. Hе has аlѕо ѕроkеn аt thе annual Wоrld Eсоnоmіс Forum іn 2007, 2017 аnd 2020.

Unutarnji inženjering je program koji obezbeđuje alate koji vam omogućuju da osnažite sebe, da kreirate svoj život onako kako želite. Pruža vam mogućnost da intelektualno istražite osnove života koristeći metode iz prečišćene suštine jogijskih nauka. Program pruža praktičnu mudrost za upravljanje svojim telom, umom, emocijama i osnovnom životnom energijom.
Program je dizajnirao Sadhguru – jogi, vizionar i najistaknutiji autoritet u oblasti joge.

ŠTA JE PROGRAM UNUTARNJI INŽENJERING?
Unutarnji inženjering je prilika da produbite svoju percepciju i dovedete do dimenzionalnog pomicaja u načinu na koji doživljavate svoj život, posao i svet. To je tehnologija blagostanja nastala iz drevne nauke joge.
Ponuđen kao dvodnevni ili četvorodnevni program, Unutarnji inženjering daje mogućnost istraživanja viših dimenzija života, omogućavajući vam da upravljate užurbanim tempom savremenog života i u potpunosti ispunite svoje potencijale.
Ovaj program uključuje Šambavi Mahamudra Kriju, 21-minutnu moćnu tehniku joge koju je osmislio Sadhguru. Šambavi usklađuje vaš ceo sistem tako da vaše telo, um i emocije funkcionišu u savršenom skladu.

KNJIGA UNUTARNJI INŽENJERING!
Sadhguruova knjiga “Unutarnji Inženjering – jogijev vodič ka radosti”, koju je Njujork Tajms proglasio bestselerom, prevedena je na naš jezik! Ako želite da saznate više i poručite knjigu, kliknite na link:
https://forms.gle/LST2hX1ajBXkMb8R7
Knjigu šaljemo na kućnu adresu, plaćanje pouzećem.

Klikom na link dole možete nam ostaviti vašu imejl adresu kako bismo vas obavestili o nadolazećim Isha joga programima koje je Sadhguru dizajnirao.
To uključuje Inner Engineering, Isha Hatha Yoga programe i više.
https://forms.gle/UUvXtFr4hangwicc8

“Kao što postoji tehnologija za kreiranje spoljašnjeg blagostanja tako postoji čitava dimenzija nauke i tehnologije koja kreira unutarnje blagostanje” -Sadhguru

source
Sadhguru

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Comments 35

 1. mimi petrova says:

  Jako lepo i ovde, u Beogradu da cujem! Vec dugo zivim ovde i sve oko neme je nista vise nego materijalizam, nazalost. Zanima me gde i kad se drze uzivo predavanja?
  Hvala unapred! ♥

 2. U zivotu coveka ravnoteza je veoma bitna. Potrebno je raditi sve ono sto volis ali ne zaboraviti na druge stvari koje cine zivot .

 3. Dado Dado says:

  Znanje je moć,lijek,hvala ti dobri čovječe na znanju koje si mi prenio i koje prenosiš ljudima

 4. What is it in people's nature to have need and lust killing animals and other people. Billions of animals are killed every year. Why are we not all vegans? People dies evert day of war and hunger… why can't we live compassionate live? Is it this purpose of live? What we can or must learn from that?

 5. Končno. Realnost.

 6. Život…moj…tvoj…svačiji…
  Kratak…uživaj i pusti druge da čine isto….
  Tvoj život…moj život….putovanje bez ograničenja….
  Sretan put svima!

 7. John Smith says:

  Pravi guru.

 8. OPET SU TRGOVCI ISPRED HRAMA ! ko ima usi da cuje neka cuje, ko ima oci da visi neka vidi !! Ko prevodi ovog manijaka na prostorima Balkana? Ovo je zivi Satana (Djavo) al narod voli da cuje ono sto ih usi svrbe .

 9. Hahaha🤔🤔

 10. Pa ja stvarno postojim

 11. Jozo Cvrlje says:

  Radoznalost!

 12. Numa Numicic says:

  Odukuda su mudraci ovako mudri jel to urodena mana ili prednost

 13. Lupa covek i truje duse, i svoju i tudje. Danas je svaka budala guru.

 14. smisao zivota je kako pojest vruc burek bez jogurta a da se ne ispeces………..

 15. Točno, 10000%

 16. Unutarnji inženjering je program koji obezbeduje alate koji vam omogucuju da osnažite sebe, da kreirate svoj život onako kako želite. To vam pruža mogucnost da intelektualno istražite osnove života koristeci metode iz precišcene suštine jogijskih nauka. Program pruža prakticnu mudrost za upravljanje svojim telom, umom, emocijama i osnovnom životnom energijom.

  Program je dizajnirao Sadhguru – jogi, vizionar i najistaknutiji autoritet u oblasti joge.

  ŠTA JE PROGRAM UNUTARNJI INŽENJERING?

  Unutrašnji inženjering je prilika da produbite svoju percepciju i dovedete do dimenzionalnog pomicaja u nacinu na koji doživljavate svoj život, posao i svet. To je tehnologija blagostanja nastala iz drevne nauke joge.

  Ponuden kao dvodnevni ili cetverodnevni program, Inner Engineering daje mogucnost istraživanja viših dimenzija života, omogucavajuci vam da upravljate užurbanim tempom savremenog života i u potpunosti ispunite svoje potencijale.

  Ovaj program ukljucuje Shambhavi Mahamudra Kriju, 21-minutnu mocnu tehniku joge koju je osmislio Sadhguru. Shambhavi uskladuje vaš ceo sistem tako da vaše telo, um i emocije funkcionišu u savršenom skladu.

  KNJIGA UNUTARNJI INŽENJERING!

  Sadhguruova knjiga "Unutarnji Inženjering – jogijev vodic ka radosti", koju je Njujork Tajms proglasio bestselerom, je prevedena na naš jezik! Ako želite da saznate više i da porucite knjigu kliknite na link:

  https://forms.gle/LST2hX1ajBXkMb8R7

  Knjigu šaljemo na kucnu adresu, placanje pouzecem.

  Klikom na link dole kako bi nam ostavili vašu imail adresu da bi smo vas obavestili o nadolazecim Isha Yoga programa koje je Sadhguru dizajnirao.

  To ukljucuje Inner Engineering, Isha Hatha Yoga programe i viš.

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI3Bglh25sCDVr9XVa6SHoQm3M843mCLO8wTQzxnk2OymCZg/viewform?usp=sf_link

  "Kao što postoji tehnologija za kreiranje spoljašnjeg blagostanja tako postoji citava dimenzija nauke i tehnologije koja kreira unutarnje blagostanje" -Sadhguru

 17. Zora N says:

  predivno! dobre teme birate.. potrebno je čuti takve riječi u našim područjima gde religiozno i političko programiranje drže ljude uspavane

 18. Lukava Filosofija zasnovana na propagandi o univerzumu ,svemiru ,galaksijama itd..
  Filosofija izjednačava tvorca i tvorevinu kao da je Bog nekakav beslovesni demijurg koji se kao određeno jedno utiskuje u neodređeno nešto oblikujući bića i stvari. To je glupi zaostali beslovesni Bog koji je pokrenuo impuls stvaranja a koje se samo od sebe dalje dešavalo.
  Zašto ovakva lukava postavka? Ovakva postavka unutar koje je postepeno starenje i umiranje proglašeno za Život otvara prostor ocu monaštva,joge .celibata i svakoga lukavstva da trpa svoje misaone fekalije u ljude. Budući mutav i vazdušast bivši Satanail koji je u monaštvu ava Lucifer ima misli i pomisli kao jedino oružije i način komunikacije jer je monaškog anđeoskog porekla..
  Tako svoje misaone fekalije gura ljudima pod nos preko medija,knjiga,politike,lažne istorije ,mrtvih jezika,lažne nauke i svakojake propagande ..Istovremeno svoje monaške besmislice sa kojima opseda Um kod ljudi Otac svih gurua i svakoga preispodnjega monaštva proglašava za KOSMIČKI impuls ili za iskru Tvorca u nama ili za Božansko u nama itd…
  Kaluđeri ,Redovnici ,gurui i ostala PADERASTIJA od postanja sveta tumače sve pred sobom…
  To su lipovi tumači jer su učenici prvog tumača koji je Episkopadiji svetova i Pramajci PROTUMAČIO da neće umreti ako pojede govna sa drveta poznanja zla i samoubistva!!!
  NIJE BITNO ŠTA FALI DRVETU POZNANJA ZLA ,NEGO JE PITANJE ŠTA TO BOGU FALI KAD JE ZABRANIO DA SE JEDU GOVNA SA DRVETA POZNANJA!!! " Nečete vi umreti ,laže vas Bog ,nego zna Bog da će vam se kad izvršite samoubistvo ,kad popijete otrov otvoriti oči pa ćete znati šta su SAMRTNI GRČEVI U STOMAKU!!!"
  Nećete umreti ,vi ne umirete ,..LAŽE VAS BOG!!! To je priča iz Edemskog vrta koja se vrti na svim medinima kroz vekove!!!

 19. 33AD_IsDone says:

  Ovo iznad koliko god da Zvuci pametno smisleno i argumentirano je jedna jako opasna igra,a Zvuci tako samo onome koji nema dovoljno znanja iskustva i temelja da bi tu igru mogao prepoznati / samo cu vam ovo reci-sve sto je izjavljeno u videu je cista obmana i laž – ne vjerujte mu nista,samo nastavite tragati dalje i istina vas nece zaobici !!

 20. Sfe je rekao ovaj mudrac,o smisao zhivita no ono naj vajzhnie shta je zhivot defenicija.???

 21. Zhivot je osecanje , a osecanja su:gledati,cujiti ,osjecanja opshte
  Xhaba gledash kad ne osjecash onda nisi to vidio ,xhaba cujesh kad ne osjecash onda nisi cuo zve je vezano sa mozak i osecanja
  Smisa zhivota je sam mozak .

 22. Iva Iva says:

  Jako mi se dopada sve sto prica ovaj krajnje simpaticni covek, ali moram da oitam nesto, da li i vama ovaj covek izgleda kao da ima 30 a ne 63 godine. Pa on nema ni jednu boru, glas mu je mlad, prosto nestvarno. Da li jos neko deli misljenje sa mnom? Hvala! Hvala za videe,jako su korisni..

 23. tom fila says:

  smisao zivota ne postoji,jer sve je besmisleno zato sto covjek umire,nitko ne moze objesniti zasto smo na ovoj planeti.

 24. Ivanka M says:

  Prosto živi najbolje što možeš i budi sretan! Idioti gladni vlasti su najveća zamka!

 25. Ivanka M says:

  Nadam se da će ovi što nam sad klopku psiholoških uništenja rade, uništi ta ista klopka!

 26. Im always questioning, people who sit on the throne. And this one is using all and only exaple of negativ action of the people and purpose. One can have a task of delevering babys on the world. Or to make infastrukture for bringing water to homes. Not to indentify with the act, of course. Just to be a channel for good.

 27. Jesus had God given purpose. And He did the greatest thing on earth out of love.

 28. B. L. says:

  Nikad nećete znati koji je smisao života sve dok živite u laži, a da toga niste svjesni. Ali da biste došli do mjesta gdje vam Bog daje sve i više vam ne treba ništa, i to nećete vidjeti za svjetlosne godine. Kao što je rekao guru, međutim, dali bi živjeli 10.000 godina, ne biste znali što je život.

 29. B. L. says:

  Zarobljeni ste poput ptica u zlatnom kavezu i uživate u svim njegovim raskostima, ali niste svjesni da je vani tamo gdje nema zlata ljepše i slobodnije. Gubite život u zatvoru, a tome niste svijesni. Mislite da ste slobodni, ali u krivu ste. Kad više nečete biti na ovom svijetu, shvatit ćete samo da uopće niste živjeli.

 30. beba o says:

  Hvala Vam na prevodu <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

La LEY de ATRACCIÓN según SADHGURU!!!

La LEY de ATRACCIÓN según SADHGURU!!!

Jaggi Vаѕudеv (bоrn 3 Sерtеmbеr 1957),known рublісlу аѕ Sаdhguru,is an Indіаn уоgі and аuthоr.In 2017, hе wаѕ awarded thе Pаdmа Vibhushan, India’s ѕесоnd highest сіvіlіаn

John Kehoe

John Kehoe

An authentic, inspiring tеасhеr and іntеrnаtіоnаl bеѕt-ѕеllіng аuthоr, John Kehoe refuses tо rеѕt оn his раѕt асhіеvеmеntѕ аnd соntіnuеѕ to rеасh nеw heights wіthіn hіѕ

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.